TVN. Reporterka zatrudniła się i podstępnie zapisała na taśmie, jak pracuje kuchnia w jednej z restauracji. Po obejrzeniu tego materiału... Apetyt na długo... Oczywiście nie w każdym lokalu gastronomicznym tak się dzieje, ale wystarczy... Używanie tych samych ścierek wszędzie. Olej do smażenia - eksploatowany wielokrotnie. Brudnawo. Brak starannosci. Łatwo powiedzieć... Przydałby się ekran, żeby goście, konsumenci widzieli, jak "powstają" różne dania, które tak smakują.
Dążenie do zysku, niemal bez hamulców, jest bardzo rozpowszechnione. Może dlatego, że uczciwą drogą trudno wyjść na swoje. W handlu szczególnie... Przy sprzedaży - miesza się czasem produkty wysokiego i niskiego gatunku, dość popularne jest "upychanie" artykułów przeterminowanych. Tak niektórzy przedsiębiorcy się ratują...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz